Opskrift på Mørbradgryde med sennepssovs

Mørbradgryde med sennepssovs

Denne mørbradgryde er tilberedt med en lys sovs smagt til med vineddike, sennep og kapers, og rundet af med fløde.

Mørbradgryde med sennepssovs til 2 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 250-300 g svinemørbrad
  • 15 g smør eller 1 spsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 spsk. lys vineddike
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • evt. majsstivelse eller sovsejævner
  • 1-2 spsk. saltede kapers
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn
  • eller pasta

Sådan laver du mørbradgryde med sennepssovs

  1. 1. PIL skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
  2. 2. SKÆR den afpudsede mørbrad i skiver, og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
  3. 3. TAG kødet op, og steg skalotteløg og porrer bløde i panden. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vineddike, og kog det ind. Tilsæt bouillon, og giv det et
  4. opkog. Tilsæt fløde, og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
  5. 4.  SKYL de saltede kapers, og dryp dem godt af. Vend dem i sovsen, og smag til med sennep, salt og peber.
  6. 5. LÆG kødet tilbage i sovsen, og varm retten igennem.
  7. 6. SERVÉR mørbradgryden med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.