Sådan bager du morgenmadscookies
Cookies til morgenmad? Det lyder som noget Pippi Langstrømpe kunne have fundet på, men ikke desto mindre er det, hvad du får opskriften på lige her. De lækre sprøde cookies er smækfyldt med havregryn, tørrede bær og mandler, og så er de geniale som en sød og lækker overraskelse på morgenbordet, eller som erstatning for de klassiske pandekager på brunchbordet. De lækre morgenmadscookies er også gode at have med på tur – fx picnic eller som en lille ekstra god (og hjemmelavet) snack på bilferien. Her får du opskriften på morgenmadscookies:
15-18 stk.
Total:25 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Morgenmadscookies:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- ½ dl ahornsirup
- 1 lille æg
- 100 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 100 g havregryn
- 75 g grofthakkede mandler
- 50 g tørrede blåbær eller tranebær
- 25 g sesamfrø
- ¾ tsk. natron
- 75 g hakket, mørk chokolade
Sådan bager du morgenmadscookie:
- Pisk smør, sukker og sirup godt sammen med en håndmikser. Rør ægget i ca. 1 min.
- Kom hvedemel, salt, vaniljesukker, havregryn, mandler, blåbær, sesamfrø og natron i. Rør ca. 2 min. Rør chokoladestykker i.
- Fordel dejen i cirkler ca. 6 cm i diameter på bagepapir. Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud, så du får brug for et par bageplader.
- Bag kagerne ved 175 gr. ca. 15 min. Bages evt. lidt længere for ekstra sprødhed.