Mormors jordbær-rabarbertrifli

Mormors jordbær-rabarbertrifli

Du kan lave skønne triflier med stort set al slags frugt, men intet slår desserten, når den tilsættes sommerens sødeste og sprødeste bær.

Trifli til 4 personer

Ingredienser

  • Mormors jordbær-rabarbertrifli
  • 12 makroner
  • 4 spsk. kirsebærvin el. sherry
  • Frugtkompot:
  • 250 g rabarber
  • 250 g jordbær
  • ½ vaniljestang
  • 150 g sukker
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ spsk. sukker
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde og evt. frisk mynte

Sådan laver du mormors jordbær-rabarbertrifli

  1. 1. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, jordbær, sukker og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det simre ca. 5 min. Køl det af, og fjern vaniljestangen.
  2. 2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. bring cremen til kogepunktet, mens du pisker. lad cremen boble 1 min., mens du rører i den. Kom cremen i en skål, og drys evt. lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind. Afkøl cremen.
  3. 3. Pisk fløden til skum. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin. læg lagvist frugtkompot, creme og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knuste makroner samt evt. lidt frisk mynte.