Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger

Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger

Moules marinières - også kaldet hvidvinsdampede muslinger - smager vidunderligt og er faktisk nemme at lave. På blot 25 minutter kan du nemt lave den klassiske ret, der kan serveres med alverdens tilbehør. Mums!

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    367 Kcal
  • Fedt:
    31 %
  • Protein:
    44 %
  • Kulhydrat:
    16 %

2 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 500 g blåmuslinge
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • 2 mellemstore gulerødder, snittede
  • 1 spsk. økologisk citronskal, strimle
  • 1 tsk. smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 9 %
  • Bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

  1. Kassér åbne og ødelagte muslinger. Skyl resterende muslinger grundigt, og fjern ”skægget”.
  2. Svits løg, gulerødder og citronskal i smør i en rummelig gryde, og krydr med salt og peber.
  3. Hæld vin i gryden, lad den koge op, og læg muslingerne i. Damp dem under låg, til de har åbnet sig – det tager 3-4 minutter – og kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Fordel muslingerne i skåle.
  4. Hæld fløden i gryden, lad den koge lidt ind, og smag til med salt og peber, før den fordeles over muslingerne sammen med grøntsagerne og den bredbladede persille.