Opskrift på muslinger i hvidvin

Muslinger i hvidvin

4

Ingredienser

  • Smør til stegning
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 gulerod, skåret i stave
  • 2 dl vand
  • 3 dl hvidvin
  • saft af ½ citron
  • 500 g blåmuslinger, rensede
  • evt. krydderurter til pynt

Sådan gør du

  1. Kom en god klat smør i gryden, tilsæt grøntsagerne og lad det stege i ca. 3 min. Kom vand, vin og citronsaft på og lad det simre i 5-8 min. Tilsæt de rensede muslinger og kom låg på. Lad det dampe i gryden i 8 min.
  2. Server muslingerne med suppen i dybe tallerkner. Drys evt. med krydderurter på toppen.
  3. TIP:
  4. Husk altid:
  5. Muslingerne, der ikke lukker sig, når du renser dem, skal kasseres.
  6. Muslinger, der ikke åbner sig efter dampning, skal kasseres.