Opskrift på italienske muslinger

Muslinger på italiensk

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    535 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    53 %

4

Ingredienser

  • 300 g spaghetti, gerne fuldkorn
  • 2 kg friske blåmuslinger
  • 3 hakkede fed hvidløg
  • 2 store friske chilier uden kerner
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 dl tør hvidvin
  • 1/2 kg friske grofthakkede tomater
  • salt, peber
  • hakket persille.

Sådan gør du

  1. Kog spaghettien al dente som anvist.
  2. Vask og sortér muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, skal kasseres.
  3. Sautér hvidløg, hakket chili og forårsløg i olivenolie 1-2 minutter, tilsæt muslinger samt hvidvin og kog 3 minutter under låg. Hæld tomaterne ved, kog endnu 1-2 minutter og bland med kogt spaghetti.
  4. Serveres med et drys persille i dybe tallerkener.