Pasta i tomat med kyllingeboller

Muslingeskaller i tomat med kyllingeboller

Et spændende alternativ til almindelige oksekødsboller. Kyllingekødbollerne bliver lækkert saftige og smager skønt sammen med tomatsaucen.

Pastaret til 4 personer

Ingredienser

  • 600 hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 2 spsk rugmel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure (stor)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret estragon
  • salt og peber
  • 120 g muslingeskalspasta (fuldkorn)
  • pynt evt. med basilikum, parmesan og pesto

Sådan gør du

  1. 1/ Lav en fars af kyllingekød, æg, rugmel, hakket hvidløg og krydderier. Stil den evt. i køleskabet i 30 min.
  2. 2/ Sæt en gryde med vand over. Når det koger, former du kødet til kødboller og koger dem i vandet i 3-4 min. Når bollerne ligger i overfladen af vandet, er de klar.
  3. 3/ Hak løg og peberfrugt fint, og steg grøntsagerne i fedtstof i ca. 3 min. Tilsæt hakket tomat og tomatpuré, og lad simre i ca. 5-8 min. Tilsæt tørret rosmarin, estragon, salt og peber.
  4. 4/ Blend til en jævn sauce med en stavblender.
  5. 5/ Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  6. 6/ Servér muslingeskaller med tomatsauce og kødboller. Pynt med basilikum, parmesan og pesto.
  7. 400 kcal. pr. person.
  8. SE OGÅ på Boligliv.dk: 2 x nem og lækker pasta
  9. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter