Opskrift på muslingesuppe med havtaskekæber

Muslingesuppe med havtaskekæber

4

Ingredienser

  • 4 fladfisk
  • 8 havtaskekæber
  • 2 kilo muslinger
  • peberkorn
  • et bundt timian
  • et par gulerødder
  • smør til blancering
  • 8-10 løg
  • 3 hele hvidløg
  • finthakket persille
  • bredbladet persille
  • 5 stilke bladselleri
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med fiskefond: Fladfisk renses for blod og koges i 2 liter vand i ca. 25 min. sammen med peberkorn og gerne et bundt timian og et par gulerødder. Derefter sies fiskebenene fra.
  2. Løgene blancheres i smør i en stor gryde med de hele hvidløg, som derefter blendes fint og tilsættes fiskefonden.
  3. Suppen tilsættes masser af finthakket persille, bredbladet persille og bladselleri, og det hele koger i ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
  4. Rens muslinger med en hård børste under koldt vand, tjek, at de lukker sig, øvrige sorteres fra.
  5. Hæld de gode muslinger i suppen 5 min. før servering sammen med 1 liter hvidvin. Tjek, at muslingerne åbner sig. De, der ikke gør, skal tages fra.
  6. Et par minutter før servering kommes havtaskekæbene i. Tilsæt gerne en lille spsk. Pernod i tallerkenen, inden suppen hældes op.
  7. Suppen serveres uden suppevisk (krydderurter og grøntsager) med muslinger pænt fordelt på hver tallerken og frisk hakket persille over.