Mysliboller

Mysliboller med tørrede bær

Sprøde allround boller, hvor du med fordel kan tilsætte lidt kanel, hvis du vil give dem ekstra smag. Spis dem med en kop te om eftermiddagen eller prøv dem til morgenmaden.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    320 Kcal
  • Fedt:
    11 %
  • Protein:
    10 %
  • Kulhydrat:
    79 %

8 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk koldpresset raps- eller hørfrøolie
  • 1 spsk salt
  • 2 dl speltmysli (f.eks. fra Urtekram)
  • 1 pose (90 g) blandede, tørrede kirse-, blå- og tranebær
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • Ca. 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt olie, salt, mysli og tørrede bær samt fuldkornsmel.
  2. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, ælt dejen igennem og lad den hæve lunt, tildækket 1 time.
  3. Ælt dejen, del og form den til boller, der efterhæver på en plade med bagepapir, før de bages i ovnen ved 200° varmluft eller 225° alm. ovn 15-20 min.