Naanbrød med havsalt
Hjemmelavede naanbrød - det er nemmere at lave de klassiske, indiske madbrød, end man skulle tro – og resultatet bliver umådeligt godt.
14 stk. naanbrød
Ingredienser
- ca. 150 g smeltet, klaret smør til stegning
- 25 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 1/2 dl yoghurt
- 600-700 g hvedemel
- 50 g smeltet smør
Sådan laver du naanbrød
- 1. Start med at klare smørret: Lad det smelte over svag varme. Tag det af varmen og lad det stå 10 min på køkkenbordet. Sæt det derefter i køleskabet, mens du laver dejen.
- 2. Mælkeproteinet som lægger sig som bundfald i det smeltede smør, er det som hurtigt brænder på og bliver brunt. Når det er fjernet, kan smørret klare højere varme uden at branke. Når det smeltede smør har stået en times tid i køleskabet, så kan du nemt fjerne det klare smør med en ske, og lade bundfaldet blive tilbage.
- 3. Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter sukker, salt og yoghurt. Start med at ælte 600 g hvedemel i væsken, og tilsæt derefter det sidste lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem i 6-8 min, til den er smidig og blank. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde, til den har dobbelt størrelse i 1-1½ time.
- 3. Del dejen i 14 lige store stykker, og rul hver bolle ud så tyndt som muligt. Formen er ligegyldig – det er kun smukt, hvis de ikke er helt runde og ens.
- 4. Tag smørret ud af køleskabet, og skrab alt smørret over i en anden skål, men lad bundfaldet blive tilbage. Steg naanbrødene et ad gangen i lidt af det klarede smør i ca. 2-3 min på hver side, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Drys med havsalt og server med det samme.
- Se også opskrift på Madbrød.