Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer
Lækker opskrift på den skønne indonesiske risret, nasi goreng. Nasi goreng betyder faktisk bare 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling og rejer. Og selvfølgelig æg.
Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 300 g kyllingekød - kogt eller stegt
- 1 løg
- 1-2 fed finthakkede hvidløg
- 2 spsk. olie
- 1½ spidskål
- 5 dl kolde ris fra dagen før
- 200 g afdryppede rejer
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk. sambal oelek
- 2 æg
- salt og peber
- Pynt: evt. frisk koriander, rød chili og limebåde
- Tilbehør: Salat eller dampede grønne bønner eller asparges
Sådan laver du nasi goreng
- 1. Skær det kogte/stegte kyllingekød i tern. Hak løget. Snit kålen.
- 2. Svits løg og hvidløg i olie i en wok eller en dyp stegepande ca. 1 min. Tilsæt kålen, og svits kort igen. Tilsæt kylling, rejer, tomatpuré og sambal oelek, og varm det op. Tilsæt sammenpiskede æg, og vend godt rundt. Når æggene er stivnet, tilsættes risene, og der vendes hele tiden, mens de steges ca. 3-4 min. mere.
- 3. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med frisk rød chili og koriander. Giv limebåde til.