Nem blommetærte
Hurtigere kan det ikke gøres.
7
Ingredienser
- 6-8 blommer
- 150 g butterdej
- 50 g marcipan
- 3 spsk flormelis + lidt ekstra før servering.
- Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis.
Sådan laver du blommetærte:
- Udsten blommerne og skær dem i tynde både. Rul butterdejen tyndt ud og skær dejen i 6-8 portionsstykker (nogle typer butterdej er allerede rullet tyndt ud når de købes, og så skal dejen blot skæres ud). Kom bagepapir på en bageplade og placer butterdejsstykkerne med lidt mellemrum. Prik dejen med en gaffel. Riv lidt marcipan over butterdejen og kom skiver af blomme i et lag ovenpå. Drys med et tykt lag flormelis og bag tærterne ved 225 grader i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.
- Drys blommetærterne med lidt mere flormelis og server med en skefuld cremefraiche eller vaniljeis.
- Prøv også: Koteletter med bagte løg og gulerødder