Nem tomatsuppe med ægge-persille-topping
Tomater kan både blive til en salat og en dejlig varm suppe. her får du en nem udgave af tomatsuppe, smager super lækkert.
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
2
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 porre
- 1 tsk karry
- 2 spsk olivenolie
- ½ bakke champignon i skiver (ca 60 g)
- 600 g tomater
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk tamari soja
- 6 dl vand
- salt og peber
- et bundt frisk koriander
- Ægge-persille topping
- 4 æg (kogte)
- 20 g parmean
- reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed knust hvidløg
- 1 stort bundt bredbladet persille
Sådan laver du nem tomatsuppe
- Snit løg, hvidløg og porre og svits det i en gryde i olivenolie med karry. Tilsæt efter nogle minutter champignon skiverne og lad det svitse et par minutter.
- Hak tomaterne groft og kom dem i gryden med hvidvinseddike, tamari soja, vand salt og peber. Lad det koge ca 15 min. Blend suppen i en foodprocessor med frisk koriander. Du kan også bruge en stavblender. Tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis suppen er for tyk.
- Hak de kogte æg, fint revet parmesan, skal og saft fra citron, olie, fint revet hvidløg, og finthakket persille. Server suppen med protein topping.