Nemme hjemmesyltede løg, rødbeder & rødkål til julefrokosten
En god julefrokost kalder både på sild, sylte, snaps og lun leverpostej, men det syltede tilbehør er næsten lige så vigtigt. Og det behøver ikke være hverken svært eller besværligt at sylte selv til julefrokosten. Her får du 3 nemme opskrifter på hjemmesyltede rødbeder, løg og rødkål. Velbekomme!
Her får du tre nemme opskrifter på hjemme syltede løg, rødbeder & rødkål til julefrokosten:
Syltede rødbeder med appelsin
1-2 glas
1 kg rødbeder
Syltelage:
5 cm skrællet peberrod
4 dl æble- eller lagereddike
2½ dl vand
250 g sukker
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
Pynt: evt. frisk timian
Sådan gør du:
- Rengør rødbederne under rindende vand. Skær top og rodspids af. Kog rødbederne ca. 50 min. i vand. De skal være gennemkogte, hvis der er nogle meget store rødbeder imellem, skal de evt. koge lidt længere. Skyl de varme rødbeder under koldt vand. Gnid skindet af de afkølede rødbeder. Skyl rødbederne. Skær dem herefter i skiver ca. ¾ cm tykke. Kom skiverne i rene og skoldede glas.
- Syltelage: Skær peberroden i tynde skiver. Kog alle ingredienser til syltelagen sammen. Hæld den varme lage over rødbedeskiverne. Luk glassene til. Opbevar rødbederne i køleskab. Ved servering kan rødbederne evt. pyntes med frisk timian.
Tip: De syltede rødbeder passer godt til leverpostej, paté, frikadeller og flæskesteg
Syltede løg
1-2 glas
300 g små skalotteløg
½ l vand
1 tsk. salt
Syltelage:
1½ dl æble- eller blommeeddike
1 tsk. salt 3 spsk. dansk blomsterhonning
1 dl snaps
4-5 nelliker
Sådan gør du:
- Pil løgene, og skær dem evt. i kvarte. Kog vand og salt op, og kom løgene heri. Kog løgene 3-4 min. Hæld løgene i en si til afdrypning. Kom løgene i et rent og skoldet sylteglas.
- Syltelage: Kog eddike, salt og honning sammen. Hæld den kogende lage over løgene. Hæld snaps i. Luk til. Opbevar løgene i køleskab.
Tip: De syltede løg passer godt til marinerede sild, frikadeller og flæskesteg
Syltet rødkål
1 stort glas
400 g rødkål
2 æbler
1 spsk. andefedt eller smør
4 spsk. æbleeddike
2 dl ribssaft
1-2 stjerneanis
1 kanelstang
1 dl sukker
lidt salt og sukker
Sådan gør du:
- Snit kålen fint, brug evt. riveskiven i en foodprocessor eller køkkenmaskine. Skræl æblerne, og fjern kernehuse og stilke. Riv æblerne – det kan du gøre samtidig med kålen i foodprocessoren.
- Svits kål og æble i fedtstof et par min. Tilsæt æbleeddike, ribssaft, stjerneanis, kanel og sukker, og krydr med lidt salt. Lad kålen simre under låg ca. 45 min. Rør rundt nogle gange undervejs. Smag igen kålen til med salt og sukker. Fjern stjerneanis og kanelstang.
Tip: Syltet rødkål er perfekt til juleanden, flæskesteg, frikadeller og roastbeef. Hvis du udelader stjerneanis og kanel, har du den helt klassiske opskrift på syltet rødkål.
Julens bedste rødkål
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
-
Rødkålssalat med avocado dressing
-
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
-
Hjemmelavet krydret rødkål med balsamico og valnødder
-
Hjemmelavet rødkål med balsamico
-
Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær