Nøddekage med æbler

Nøddekage med æbler

En lækker nøddekage der både kan bruges som dessert og til eftermiddagskaffen.

6 personer

Citronkogte æbler:

  • 400 g æbler
  • 1 citron
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 hel kanelbark
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 120 g mel
  • 200 g hasselnøddemel
  • 1 citron
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Pres citronen, og kom saften i en gryde sammen med æblerne, rosmarinkvist og kanelbark. Kog det hele ved svag varme, til æblerne er al dente i 8-10 min.
  2. Tænd ovnen på 180 gr. Pisk sukker og smør til det bliver cremet.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Pisk mel, nøddemel og bagepulver i dejen.
  4. Riv skallen af citronen, og pres citronen. Tilsæt citronsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform.
  5. Læg de kogte æbler ovenpå kagen. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 minutter.
  6. Check med en bagenål, om kagen har fået nok. Køl kagen af på en bagerist. Den skal afkøles helt, før den tages ud af formen.