Nøddekage med æbler
En lækker nøddekage der både kan bruges som dessert og til eftermiddagskaffen.
6 personer
Citronkogte æbler:
- 400 g æbler
- 1 citron
- 1 kvist rosmarin
- 1 hel kanelbark
- 200 g sukker
- 200 g blødt smør
- 3 æg
- 120 g mel
- 200 g hasselnøddemel
- 1 citron
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Pres citronen, og kom saften i en gryde sammen med æblerne, rosmarinkvist og kanelbark. Kog det hele ved svag varme, til æblerne er al dente i 8-10 min.
- Tænd ovnen på 180 gr. Pisk sukker og smør til det bliver cremet.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker. Pisk mel, nøddemel og bagepulver i dejen.
- Riv skallen af citronen, og pres citronen. Tilsæt citronsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform.
- Læg de kogte æbler ovenpå kagen. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 minutter.
- Check med en bagenål, om kagen har fået nok. Køl kagen af på en bagerist. Den skal afkøles helt, før den tages ud af formen.