Nordisk hummus
Det er ingen hemmelighed, at jeg er hummus-aficionado. Denne nordiske version med gule flækærter, ristede hasselnødder og ramsløg styrer bare for vildt. Til 4 - 6 personer
Ingredienser
- 300 g gule flækærter
- ca. 7 dl vand
- 100 g hasselnødder
- 15 g ramsløg (ca. 18 blade og stængler, eller 1 fed hvidløg)
- salt
- ca. 2 spsk æbleeddike
- 1-2 spsk koldpresset raps(kim)olie
- Tilbehør: grovbrød
Sådan gør du:
- Kog ærterne i vandet ca. 45 minutter uden salt, til de er helt bløde. Si kogevandet fra og gem det.
- Rist nødderne i ovnen eller på panden, se side 191. Kør dem i en foodprocessor, til de er grofthakkede. Tag et par skefulde fra til pynt.
- Kom de let afkølede ærter (gem evt. lidt til pynt) ned til hasselnødderne sammen med hele ramsløg og salt samt kogevand og eddike lidt ad gangen. Kør, til massen er ensartet, og smag til med eddike og salt. Hummussen skal ikke være for fast, men ret blød og cremet, da den bliver mere fast, når den står lidt.
- Anret fladt på tallerken eller fad og lav en fordybning i midten med en spiseske. Dryp med olie og drys med hasselnødder og ærter. Spis hummussen med brød.
LÆS OGSÅ: Myntecoleslaw med ananas
LÆS OGSÅ: Spinatsalat med blåmuslinger, rug og pæremayo