Pizza

Nordisk pizza med grønkål og kartofler

Mange italienere vil synes, det er blasfemi at kalde dette en pizza. Men ikke desto mindre er det en slags pizza … men med et nordisk touch.

2 pizzaer, 4-6 personer

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 300 fuldkornsspeltmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 500 g kartofler, skrubbet rene
  • 4-6 spsk olivenolie
  • 200 g grønkål, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 grøn chili, finthakket
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 200 g feta, smuldret

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i ½ dl af det lunkne vand. Kom 2 spsk af speltmelet og 1 spsk af hvedemelet i en lille skål, og rør gærblandingen i til en pasta. Lad den stå under et viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter. Kom derefter koppens indhold i en stor skål, og rør de resterende 2½ dl lunkent vand i sammen med resten af melet og salt. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blød og glat. Læg den tilbage i skålen, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1½-2 timer. Skær imens kartoflerne med skræl i meget tynde skiver.
  2. Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.