Nordisk pizza med grønkål og kartofler
Mange italienere vil synes, det er blasfemi at kalde dette en pizza. Men ikke desto mindre er det en slags pizza … men med et nordisk touch.
2 pizzaer, 4-6 personer
Ingredienser
- Pizzadej:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 300 fuldkornsspeltmel
- 150 g hvedemel
- 1 tsk salt
- Fyld:
- 500 g kartofler, skrubbet rene
- 4-6 spsk olivenolie
- 200 g grønkål, grofthakket
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 1 grøn chili, finthakket
- havsalt og friskkværnet peber
- 200 g feta, smuldret
Sådan gør du:
- Opløs gæren i ½ dl af det lunkne vand. Kom 2 spsk af speltmelet og 1 spsk af hvedemelet i en lille skål, og rør gærblandingen i til en pasta. Lad den stå under et viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter. Kom derefter koppens indhold i en stor skål, og rør de resterende 2½ dl lunkent vand i sammen med resten af melet og salt. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er blød og glat. Læg den tilbage i skålen, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1½-2 timer. Skær imens kartoflerne med skræl i meget tynde skiver.
- Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.