Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids

Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids

En klassiker i nye klæder: Prøv de små nougatmedaljer med kaffe og lakrids.

15 stk.

Mørdej:

  • 100 g smør 
  • 125 g hvedemel 
  • 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. kakao
  • 1½ dl mælk 
  • 2 æggeblommer, evt. past. 
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
  • 2 spsk. sukker 
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 3 dl flormelis 
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • 1 portion vaniljecreme 
  • 150 g blød nougat
  • 1 spsk. instant kaffepulver
  • 2 spsk. kogende vand
  • 1 portion glasur 
  • 2-3 spsk. lakridskagedrys

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik kager med en lille udstikker, ca. 4 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Fordel glasuren på 15 af kagerne, og drys med lakridskagedrys.
  5. Udrør nougaten i den varme creme. Udrør kaffepulveret i de 2 spsk. kogende vand, og rør det i cremen. Kom cremen i en skål, og drys med sukker.
  6. Afkøl cremen. Fordel nougatfyldet på 15 kagebunde. Læg kagetoppene over.

     

    Vaniljecreme:

    1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
    2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.

Vaniljecreme:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
  2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.