Opskrift på nudelsalat med peanutdressing og roastbeef

Nudelsalat med peanutdressing og roastbeef

Peanutdressingen gør retten sød og fyldig.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 300 g udonnudler eller ægnudler
  • 150 g grønne bønner
  • 200 g azukispirer
  • 2 hjertesalat
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • ½ bdt forårsløg
  • 1-2 røde chilier
  • 1 dl ristede, saltede peanuts
  • 2 spsk sesamfrø
  • 150 g roastbeef i skiver
  • Dressing:
  • 1 dl peanutbutter
  • saft af 1 lime
  • 2 tsk rørsukker
  • 4 spsk mirin* (risvin)
  • 4 spsk fishsauce
  • 2 spsk sesamolie
  • ½ dl vand

Sådan laver du nudelsalat.

  1. 1. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Det er nemmest i en lille foodprocessor, da peanutbutter kan være ret klistret at arbejde med.
  2. 2. Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem godt med koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Snip enderne af bønnerne og blancher dem 3 min i kogende vand. Skyl dem i koldt vand. Skyl spirerne grundigt og hak chilien.
  3. 3. Bland nudler med dressingen og sesamfrø. Pluk salaten og vend den i nudlerne sammen med bønner, mynteblade, spirer, chili og forårsløg. Server med roastbeef.

Tip

Mirin fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske specialbutikker. Det er en sød risvin, som bruges i det japanske køkken.