Opskrift på nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd

Nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd

En lækker supper som kan spises året rundt.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Spyd
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 grøn chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk maizena
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 8 stængler citrongræs til spyd.
  • Suppe
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 4 stjerneanis
  • 1½ l hønsesuppe – du kan sagtens bruge en færdiglavet
  • 2 spsk Fish Sauce
  • 150 g risnudler
  • 125 g grønne bønner
  • 1 pakke bønnespirer
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld mynte
  • evt. chili til drys.

Sådan laver du nudelsuppe:

  1. 1. Varm ovnen op til 220 grader. Kom alle ingredienser til farsen undtagen citrongræs i en foodprocessor og blend sammen til en ensartet fars. Fjern de yderste blade af citrongræs-stænglerne. Fugt hænderne og klem farsen fast omkring den nederste halvdel af hver citrongræsstængel – ligesom til en slags kebab. Læg spyddene i en stor bradepande med bagepapir i og steg dem i ovnen i 10 min. Farsen hæver op pga. bagepulver, men trækker sig sammen igen, når de køler lidt ned.
  2. 2. Lav imens suppen. Hak hvidløg fint og snur det i olie i en gryde. Kom ingefær og anis i og hæld suppen over. Brug Fish Sauce til at salte med. Kog risnudlerne i en anden gryde efter pakkens anvisning og skyl dem godt i koldt vand.
  3. 3. Snit bønnerne i tynde strimler og rens bønnespirer. Rens og snit forårsløg i strimler. Anret suppen i skåle og servér således: kom nudler, grøntsager og friske urter i hver sin skål. Derefter et eller to spyd og hæld så dampende varm suppe over. Drys evt. med chili.
  4. Prøv også risnudelsalat med peanuts og and

Tip

Du kan sagtens spise suppen uden spyddene – på den måde får du et mættende måltid med meget få kalorier i.