Nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd
En lækker supper som kan spises året rundt.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- Spyd
- 400 g hakket svinekød
- 1 grøn chili
- 1 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- 1 tsk maizena
- 2 tsk sukker
- ½ tsk bagepulver
- 8 stængler citrongræs til spyd.
- Suppe
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk revet ingefær
- 4 stjerneanis
- 1½ l hønsesuppe – du kan sagtens bruge en færdiglavet
- 2 spsk Fish Sauce
- 150 g risnudler
- 125 g grønne bønner
- 1 pakke bønnespirer
- 1 bundt forårsløg
- 1 håndfuld koriander
- 1 håndfuld mynte
- evt. chili til drys.
Sådan laver du nudelsuppe:
- 1. Varm ovnen op til 220 grader. Kom alle ingredienser til farsen undtagen citrongræs i en foodprocessor og blend sammen til en ensartet fars. Fjern de yderste blade af citrongræs-stænglerne. Fugt hænderne og klem farsen fast omkring den nederste halvdel af hver citrongræsstængel – ligesom til en slags kebab. Læg spyddene i en stor bradepande med bagepapir i og steg dem i ovnen i 10 min. Farsen hæver op pga. bagepulver, men trækker sig sammen igen, når de køler lidt ned.
- 2. Lav imens suppen. Hak hvidløg fint og snur det i olie i en gryde. Kom ingefær og anis i og hæld suppen over. Brug Fish Sauce til at salte med. Kog risnudlerne i en anden gryde efter pakkens anvisning og skyl dem godt i koldt vand.
- 3. Snit bønnerne i tynde strimler og rens bønnespirer. Rens og snit forårsløg i strimler. Anret suppen i skåle og servér således: kom nudler, grøntsager og friske urter i hver sin skål. Derefter et eller to spyd og hæld så dampende varm suppe over. Drys evt. med chili.
- Prøv også risnudelsalat med peanuts og and