Nudler med grøn karry og oksekød

Nudler med grøn karry og oksekød

Nem og eksotisk hverdagsmad.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 20 min.
  • 300 g nudler (gerne brede)
  • 2 løg
  • 1 spsk. olie
  • 400 g hakket oksekød (maks. 10%)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1 dl hønsebouillon
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • Drys: 3-4 spsk. cashewnødder
  • Pynt: rød chili/peberfrugt og evt. koriander
  • Tilbehør: grønne bønner (eller broccolibuketter)

  1. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp dem i en sigte.
  2. Hak løgene.
  3. Varm olien op i en wok eller dyb stegepande. Svits kød, løg og finthakket hvidløg, til det skifter farve. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det småkoge i ca. 10 min. under låg.
  4. Fordél kødet over nudlerne. Pynt med cashewnødder, hakket chili og evt. koriander. Servér med kogte bønner.