Nudler med grøn karry og oksekød
Nem og eksotisk hverdagsmad.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Koge-/stegetid: ca. 20 min.
- 300 g nudler (gerne brede)
- 2 løg
- 1 spsk. olie
- 400 g hakket oksekød (maks. 10%)
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. sambal oelek
- 1 spsk. grøn karrypasta
- 2 spsk. fiskesovs
- 2 spsk. sojasovs
- 1 dl hønsebouillon
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. lime- eller citronsaft
- Drys: 3-4 spsk. cashewnødder
- Pynt: rød chili/peberfrugt og evt. koriander
- Tilbehør: grønne bønner (eller broccolibuketter)
- Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Afdryp dem i en sigte.
- Hak løgene.
- Varm olien op i en wok eller dyb stegepande. Svits kød, løg og finthakket hvidløg, til det skifter farve. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det småkoge i ca. 10 min. under låg.
- Fordél kødet over nudlerne. Pynt med cashewnødder, hakket chili og evt. koriander. Servér med kogte bønner.