Nem opskrift på okonomiyaki med hvidkål
Om de lækre japanske madpandekager okonomiyaki, siger Louisa Lorang: "Jeg elsker okonomiyaki, der er en slags japansk madpandekage. Denne er forsimplet og passer til et travlt hverdagskøkken. Jeg laver seriøst okonomiyaki nærmest en gang om ugen. Elsker det! Til morgenmad eller aftensmad."
2 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
OKONOMIYAKI
- 1/2 hvidkål
- salt
- 1 bundt forårsløg
- 3 dl bouillon, gerne hønsebouillon
- 2 æg
- 2 dl mel
- 2 tsk bagepulver
BBQ-SAUCE:
- 4 spsk ketchup
- 1 spsk soja
- 1 tsk honning
- 1 spsk chilisauce, f.eks. shirachi
MAYO:
- 3-4 spsk mayonnaise
- 1 tsk sukker
- 2 spsk eddike
Sådan laver du nemme okonomiyaki med hvidkål
- Snit kålen fint. Drys den med 1-2 tsk salt, og klem den let mør med hænderne.
- Snit forårsløg fint. Gem den grønne del til servering, og vend den lyse del i kålen.
- Pisk bouillon, æg, mel og bagepulver sammen. Vend kålen i massen.
- Varm to små pander op med lidt olie, og fordel massen på dem. Tryk den godt ned, og steg okonomiyakien under låg ved middel varme i ca. 10 minutter, eller til den har sat sig i bunden.
- Vend den, og steg den igen i 7-10 minutter uden låg på den anden side. Steg, til den er gylden og gennemstegt.
- Dressinger: Rør imens ketchup med soja, honning og chili. Smag til. Rør mayonnaise med lidt sukker og eddike.
- Servering: Anret okonomiyakien med BBQ-sauce og striber af mayo. Server med masser af forårsløg.