Oksebøf med grønsagsbernaise
Lav en "snyde-bernaise" til bøffen, så sparer du mange kalorier.
1
Ingredienser
- 220 g mager oksebøf
- lidt tørret hvidløg
- salt og peber
- 50 g gulerod
- 50 g selleri
- 30 g porre
- 1½ dl bouillon
- 25 g drænet yoghurt, max 7%
- ½ spsk bearnaiseessens
- 100 g peberfrugt
- 50 g rødløg
Sådan gør du:
- Krydr bøffen med hvidløg, salt og peber, og lad den hvile i 5 minutter. Skær gulerod, selleri og porre i grove tern, og kog dem helt møre i 1 dl bouillon. Blend massen til en helt ensartet sovs, og varm den op med yoghurt. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
- Steg bøffen på en grillpande nogle få minutter på hver side, til den er medium stegt. Skær rødløg og peberfrugt i skiver, og steg dem let på en non-stick-pande. Tilsæt ½ dl bouillon og steg videre,
- Hak løg og hvidløg, og svits let i olie uden at brune. Tilsæt timian, bouillon og bønner. Kog 10-15 minutter, til bønnerne er møre. Smag til med salt og peber.
- Servér bøffen med bløde løg, grøntsagsbearnaise og peberfrugt. Tilsæt ekstra estragon eller oregano i bearnaisesaucen.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Squashspaghetti med bolognese