Oksebøf med grønsagsbernaise

Oksebøf med grønsagsbernaise

Lav en "snyde-bernaise" til bøffen, så sparer du mange kalorier.

1

Ingredienser

  • 220 g mager oksebøf
  • lidt tørret hvidløg
  • salt og peber
  • 50 g gulerod
  • 50 g selleri
  • 30 g porre
  • 1½ dl bouillon
  • 25 g drænet yoghurt, max 7%
  • ½ spsk bearnaiseessens
  • 100 g peberfrugt
  • 50 g rødløg

Sådan gør du:

  1. Krydr bøffen med hvidløg, salt og peber, og lad den hvile i 5 minutter. Skær gulerod, selleri og porre i grove tern, og kog dem helt møre i 1 dl bouillon. Blend massen til en helt ensartet sovs, og varm den op med yoghurt. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
  2. Steg bøffen på en grillpande nogle få minutter på hver side, til den er medium stegt. Skær rødløg og peberfrugt i skiver, og steg dem let på en non-stick-pande. Tilsæt ½ dl bouillon og steg videre,
  3. Hak løg og hvidløg, og svits let i olie uden at brune. Tilsæt timian, bouillon og bønner. Kog 10-15 minutter, til bønnerne er møre. Smag til med salt og peber.
  4. Servér bøffen med bløde løg, grøntsagsbearnaise og peberfrugt. Tilsæt ekstra estragon eller oregano i bearnaisesaucen.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter