Okseculotte med ramsløgsmayonnaise
Steg en godt stykke oksekød, og server stegen med grøn mayonnaise, sprøde kartofler og stegt salat.
4-6 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 okseculotte (1200-1500 g)
- salt og peber
Kartofler:
- 1 kg små, nye kartofler
- 1-2 spsk. olivenolie
Ramsløgsmayonnaise:
- 25 g ramsløgblade
- 2 dl mild, koldpresset olie (f.eks. raps eller solsikke)
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. citronsaft
- ½ tsk. dijonsennep
- salt og peber
Stegt salat:
- 2 hjertesalat
- 1 radichiosalat
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Culotte: Rids fedtet i rudemønster, og gnid stegen med salt og peber. Læg den i en bradepande, der passer i størrelsen, og sæt et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted.
- Brun stegen i ovnen ved 225 grader i 12-15 min. Skru ned til 160 grader, hæld en smule vand i bradepanden, og steg videre i 35-45 min., til centrumstemperaturen er 56 grader. Lad stegen hvile tildækket i 15 min.
- Kartofler: Skrub kartoflerne rene, tør dem, og bland dem med olivenolie på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 225 grader i 15 min. (mens stegen bruner), og giv dem så de sidste 1015 min. ved 225 grader, mens stegen hviler. Drys med salt og peber.
- Ramsløgsmayonnaise: Skyl og tør ramsløgbladene, og skær dem i grove stykker. Varm olien op til 48-50 grader, og blend den med ramsløgsbladene i 2-3 min. til en jævn, grøn olie. Lad olien trække i 10-15 min., og si den.
- Pisk æggeblommen sammen med citronsaft, sennep og ¼ tsk. salt, og pisk den grønne olie i, i en tynd stråle, til mayonnaisen bliver tyk og blank. Juster evt. med 1-3 spsk. vand, og smag til med salt og peber.
- Stegt salat: Skyl og tør salathovederne, og skær dem i halve/kvarter. Steg dem hurtigt på en varm pande eller grillpande smurt med olivenolie; de må gerne blive en anelse mørke. Drys med salt og peber.
- Servering: Skær kødet på tværs af kødtrådene: Begynd i den spidse ende, og vend stegen ca. halvvejs. Servér med den grønne mayonnaise, kartofler og salat.