Simremad

Oksekød i rødvin med urter

Oksekød i rødvin med marinerede rødbeder som det helt perfekte tilbehør.

Ingredienser

  • 2 løg
  • ½-1 helt hvidløg
  • 1½ kg oksetykkam eller andet godt simrekød
  • olivenolie, salt og peber
  • 6-7 dl rødvin
  • 5-6 gulerødder
  • 2-3 tomater eller ½ dåse hakkede flåede tomater
  • 1½ spsk tomatpure
  • 4-5 kviste timian
  • 1-2 laurbærblade
  • vand eller bouillon
  • ½ appelsin, saften heraf
  • lidt timian og evt. rødvin
  • Marinerede rødbeder:
  • Tilbehør:
  • f.eks. kartoffelmos med rodfrugter.
  • 2 mellemstore rødbeder
  • ¼ -½ potte basilikum
  • 1-2 skalotteløg
  • 2 spsk balsamico
  • 1-1½ spsk flydende honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Pil løgene, og skær dem i både. Del hvidløget i fed, og lad skrællen sidde på. Skær kødet i store tern på ca. 2x2 cm. Brun kød og løg godt på en pande med olivenolie, og krydr med salt og peber. Kom kødet i en skål, og hæld rødvin på, og lad det trække 6 timer og gerne længere. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på 1 cm . Skær tomaterne i grove tern. Find et ovnfast fad frem med rette størrelse, og kom kød og rødvin i. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, timian og laurbær. Hæld vand eller bouillon over retten, så det dækker kødet. Lad det simre i ovnen 3 timer ved 150 grader, og vend kødet undervejs. Tilsæt gulerødderne efter 1½ time, og lad dem simre med resten af tiden. Krydr saucen med salt, peber, lidt appelsinsaft, frisk timian og evt. lidt rødvin.
  2. Marinerederødbeder:
  3. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Pluk og hak basilikum fint. Pil og hak skalotteløgene. Bland rødbedetern med skalotteløg, basilikum, og krydr med balsamico, flydende honning, salt, peber. Server oksekødet med marineret rødbede, og spis for eksempel kartoffelmos til.
  4. PRØV OGSÅ: Få opskriften på Meyers citronmåne