Sådan laver du oksekødssalat med asparges

Oksekødssalat med asparges

Flanksteak er godt til gæster – det er billigere end oksefilet, men super mørt og lækkert.

Ingredienser

  • 5 spsk soja, f.eks. tamari
  • 1½-2 spsk flyd. honning
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1½ spsk revet ingefær
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • lidt salt og peber
  • 2 flanksteaks a 600-700 g
  • 800 g nye kartofler
  • 1-2 bdt grønne asparges
  • 500 g friske ærter
  • salt og peber
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 potte brøndkarse

Sådan laver du oksekødssalat med asparges

  1. Rør soja sammen med flydende honning, citron-saft, revet ingefær, hvidløg, salt og peber. Vend flanksteakkødet sammen med marinaden, og lad det trække nogle timer, og gerne 8-10 timer i køleskabet.
  2. Skrub de nye kartofler, og kog dem møre i vand med salt. Hæld vandet
  3. fra, og halvér dem. Knæk bunden af de grønne asparges, og kassér dem. Bring en gryde ymed vand til kogepunktet, kog de grønne asparges 2-3 min, og afkøl. Skær dem evt. i halve eller i mindre stykker.
  4. Bælg ærterne, og bland dem med kogte kartofler, salt, peber, lidt citronsaft, olivenolie og plukket brøndkarse.
  5. Grill flanksteakkødet ca. 5 min på hver side, og lad dem trække 10 min, inden det skæres i skiver.
  6. Anret skiver af kød på et fad, og kom asparges, ærter og kartofler ved.