sund aftensmad

Oksespyd & couscous-salat

Krydret grillmad med smag af Mellemøsten.

4

Ingredienser

  • 350 g mørt oksekød, f.eks. inderlår eller filet
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 spsk knust hvidløg
  • 2 spsk soja
  • salt, peber
  • 2 tsk olie
  • 1,5 dl fuldkornscouscous
  • 1,5 dl kogende vand
  • limesaft
  • 2 tsk olivenolie
  • 125 g sugarsnaps
  • 1-2 dl finthakket persille
  • 1 bdt snittede forårsløg
  • 1 dl lys rosiner (sultanas)
  • 1 dl ristede, salte mandler
  • Servering:
  • Lime og mynte

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i pænt store tern, kom dem i en skål og vend og bland dem godt med alle krydderier og olie. Har du tid, så lad kødet trække, før det sættes på spid.
  2. Fordel kødet på 4 spid, og steg dem i en god stor pande, 3-4 minutter på hver side - afhængig af kødtype. Vend spiddene jævnligt.
  3. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække, til væden er opsuget.
  4. Rør og smag couscoussen til med alle de øvrige ingredienser og server salaten til spiddene med lime og mynte.