Oksespyd & couscous-salat
Krydret grillmad med smag af Mellemøsten.
4
Ingredienser
- 350 g mørt oksekød, f.eks. inderlår eller filet
- 1 spsk honning
- 1 spsk reven ingefær
- 1 spsk knust hvidløg
- 2 spsk soja
- salt, peber
- 2 tsk olie
- 1,5 dl fuldkornscouscous
- 1,5 dl kogende vand
- limesaft
- 2 tsk olivenolie
- 125 g sugarsnaps
- 1-2 dl finthakket persille
- 1 bdt snittede forårsløg
- 1 dl lys rosiner (sultanas)
- 1 dl ristede, salte mandler
- Servering:
- Lime og mynte
Sådan gør du:
- Skær kødet i pænt store tern, kom dem i en skål og vend og bland dem godt med alle krydderier og olie. Har du tid, så lad kødet trække, før det sættes på spid.
- Fordel kødet på 4 spid, og steg dem i en god stor pande, 3-4 minutter på hver side - afhængig af kødtype. Vend spiddene jævnligt.
- Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække, til væden er opsuget.
- Rør og smag couscoussen til med alle de øvrige ingredienser og server salaten til spiddene med lime og mynte.