Oldemors chokoladekage

Oldemors chokoladekage

(8-10 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 225 g blødt smør
  • 350 g brun farin (eller mørkt muscovadosukker, 6 dl)
  • 3 æg (mellem)
  • 100 g chokolade
  • 1 dl kogende vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g mel (4 dl)

  1. Rør blødt smør og brunfarin godt sammen og piskæggene i.
  2. Smelt chokoladenog rør den i blandingen.Rør koghedt vand i.
  3. Bland vanilje og bagepulveri melet og sigt det i dejen.
  4. Kom dejen i en velsmurtsandkageform og bagkagen midt i ovnen ved160 grader ca. 1 time.
  5. Skær kanterne løsemed en lille kniv,men vend førstkagen ud, nården er helt kold.