Bløde og søde kanelsnegle

Bløde og søde kanelsnegle

Disse små kanelsnegle er sprøde udenpå og dejligt snaskede indeni – og smager i øvrigt overdrevet godt! De kan hapses i en enkelt bid, men så har du også en smaddergod undskyldning for at spise to ... eller fem!

30 minisnegle

Ingredienser

  • Gærdej til kanelsnegle:
  • 1 dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 250 g hvedemel
  • Remonce til kanelsnegle:
  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • Desuden:
  • 1 æg (til pensling)
  • 75 g flormelis
  • 1-2 spsk vand

Sådan bager du kanelsnegle

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Rør, sukker, kardemomme og salt i, og dernæst æg. Smuldr smørret i melet, og rør det i. Ælt dejen, til den er blød og smidig (gerne i en røremaskine). Lad dejen hæve i ca. ½ time. Lav remonce imens.
  2. Kom smør, brun farin og kanel i en skål, og pisk det let og luftigt.
  3. Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad, så den er ca. 10-12 cm høj og ½ cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag, og rul dejen stramt sammen. Skær 1 cm tynde skiver af den, og læg sneglene i muffinsforme. Pensl sneglene med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
  4. Rør flormelis og vand til glasur, og pynt de nybagte snegle med glasuren.

Tip!

Når du bager kanelsnegle i muffinsforme, holder formene på remoncen og gør sneglene ekstra snaskede. 

PRØV OGSÅ: Kringle med æble