Bløde og søde kanelsnegle
Disse små kanelsnegle er sprøde udenpå og dejligt snaskede indeni – og smager i øvrigt overdrevet godt! De kan hapses i en enkelt bid, men så har du også en smaddergod undskyldning for at spise to ... eller fem!
30 minisnegle
Ingredienser
- Gærdej til kanelsnegle:
- 1 dl mælk
- 20 g gær
- 1 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- ¼ tsk salt
- 1 æg
- 50 g blødt smør
- 250 g hvedemel
- Remonce til kanelsnegle:
- 150 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 2 spsk kanel
- Desuden:
- 1 æg (til pensling)
- 75 g flormelis
- 1-2 spsk vand
Sådan bager du kanelsnegle
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og rør gæren ud i mælken. Rør, sukker, kardemomme og salt i, og dernæst æg. Smuldr smørret i melet, og rør det i. Ælt dejen, til den er blød og smidig (gerne i en røremaskine). Lad dejen hæve i ca. ½ time. Lav remonce imens.
- Kom smør, brun farin og kanel i en skål, og pisk det let og luftigt.
- Tril dejen til en aflang pølse, og rul den flad, så den er ca. 10-12 cm høj og ½ cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag, og rul dejen stramt sammen. Skær 1 cm tynde skiver af den, og læg sneglene i muffinsforme. Pensl sneglene med æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle af.
- Rør flormelis og vand til glasur, og pynt de nybagte snegle med glasuren.
PRØV OGSÅ: Kringle med æble