Blomme-clafoutis med kardemomme
En sød afslutning på den ikke alt for julede måde.
6-8
Ingredienser
- 4 æg
- 85 g sukker
- kornene af ½ vaniljestang
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk revet citronskal
- 85 g mel
- 60 g smeltet smør
- 2½ dl mælk
- 6 blommer
- lidt smør til formen
- lidt flormelis.
Sådan gør du:
- Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme og citronskal sammen. Tilsæt mel, smeltet smør og rør dejen jævn. Og rør til sidst mælken i dejen.
- Udsten blommerne, og skær dem i både.
- Smør et ovnfastfad med lidt smør. Kom blommerne i fadet og hæld dejen henover. Bag 30-35 min. ved 185 grader, til dejen er fast og færdigbagt.
- Server clafoutis med et drys flormelis, og spis f.eks. med en skefuld flødeskum eller cremefraiche til.
- Prøv også vores opskrifter til den klassiske julefrokost