Opskrift på braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

Lam, oliven og rosmarin er indbegrebet af det sydfranske køkken.

4

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1½ kg lammebov
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 helt hvidløg
  • 200 g skalotteløg
  • ½ flaske hvidvin
  • 2 store spsk honning, feks lavendelhonning
  • 125 g oliven
  • 1 ubehandlet citron.

  1. Hak de to fed hvidløg sammen med halvdelen af rosmarinen. Fordel det i det stykke af boven, som er åbent. Drys med salt og peber, og snør kødet sammen med køkkensnor. Krydr boven udenpå med salt og peber. Varm olien i en braiseregryde og brun kødet godt på alle sider.
  2. Del det hele hvidløg i fed, men lad skallerne sidde på. Kom fedene i gryden sammen med hele skalotteløg. Hæld vinen over og tilsæt honning. Sænk varmen og lad boven simre under låg  ved svag varme i 1 time.
  3. Tilsæt oliven og resten af rosmarinen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af citronskal – kom skallen i gryden. Kog det sammen med saucen i 5 min, og smag til med salt.
  4. Skær boven ud og server med saucen med hele hvidløg, skalotteløg og oliven i.