Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning
Lam, oliven og rosmarin er indbegrebet af det sydfranske køkken.
4
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 1½ kg lammebov
- 2 kviste frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- salt og sort peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 helt hvidløg
- 200 g skalotteløg
- ½ flaske hvidvin
- 2 store spsk honning, feks lavendelhonning
- 125 g oliven
- 1 ubehandlet citron.
- Hak de to fed hvidløg sammen med halvdelen af rosmarinen. Fordel det i det stykke af boven, som er åbent. Drys med salt og peber, og snør kødet sammen med køkkensnor. Krydr boven udenpå med salt og peber. Varm olien i en braiseregryde og brun kødet godt på alle sider.
- Del det hele hvidløg i fed, men lad skallerne sidde på. Kom fedene i gryden sammen med hele skalotteløg. Hæld vinen over og tilsæt honning. Sænk varmen og lad boven simre under låg ved svag varme i 1 time.
- Tilsæt oliven og resten af rosmarinen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af citronskal – kom skallen i gryden. Kog det sammen med saucen i 5 min, og smag til med salt.
- Skær boven ud og server med saucen med hele hvidløg, skalotteløg og oliven i.