Chokomousse

Chokomousse med kokoscreme

Lækker paleo-chokomousse med kokoscreme, der smager af jul.

ca 8

Ingredienser

  • Chokomousse & kokoscreme:
  • 7.5 dl kokosmælk ekstra cremet
  • 3 æggeblommer
  • 2 spk. honning
  • 100 g. hakket 70 % mørk chokolade
  • 1 Vaniljestang
  • Nøddeabrikos krokant:
  • 30 g. Hakket hasselnødder
  • 30 g. Hakket mandler
  • 30. g. Hakket abrikoser
  • 100 g. Honning
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids allehånde

  1. Køkkenchefen hos Casserole har været i det søde og sunde køkken og skabt et lækkert bud på en juledessert à la palao.
  2. Den sunde chokolademousse smager af jul gennem de krydderier, som desserten toppes af med, og den kan derfor sagtens hamle op med den gammeldags ris a la mande.
  3. Alle elementer kan laves dagen i forvejen
  4. Chokomousse & kokoscreme:
  5. Bland kokosmælken med æggeblommerne & honningen i en gryde. Imens du rører varmes massen langsomt op. Det må ikke koge. Når massen er rørt grundigt sammen, tages det af varmen.
  6. Tag 1/3 af kokosmassen fra i en skål og stil den på køl.
  7. Pisk derefter den hakkede chokolade og kernerne fra vaniljestangen i resten af den varme masse. Massen portionsanrettes i små glas og stilles på køl i min. 2 timer før servering.
  8. Når den færdige chokomoussen har sat sig efter ½ time, hældes kokosmassen henover og stilles på køl igen.
  9. Nøddeabrikos krokant:
  10. De hakkede nødder steges med krydderierne på tør pande.
  11. Tilsæt honning og lad det karamellisere. Herefter vendes abrikoserne i nøddemassen. Den bløde massen smørres ud på bagepapir og stilles på køl.
  12. Top chokomoussen af med den krydrede nødde-/abrikos-krokant inden servering.
  13. Kokkens tip: Pynt med friske granatæble kerne på toppen.
  14. Velbekomme!