Dildstuvede kartofler med varmrøget laks
De dildstuvede kartofler og den fede laks klæder hinanden godt, men det er en lidt tung omgang. Så spis gerne sprøde salatblade vendt med olivenolie til
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 600 g små, kogefaste kartofler
- 400 g varmrøget laks (eller anden røget fisk)
- Bechamelsauce:
- 50 g smør
- 50 g ris- eller hvedemel
- ¼ l fløde blandet op med ¼ l af vandet fra kogning af kartoflerne
- 1 stort bdt dild
- salt og peber
- Til servering: 200 g sprød grøn salat vendt med olivenolie
Sådan gør du:
- Skræl/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med salt. De er møre på ca. 20 min.
- Smelt smørret i en lille gryde. Rør melet i.
- Tilsæt væsken, og lad saucen simre i 10 min.
- Tag gryden af varmen, og vend med grofthakket dild. Smag til med salt og peber.
- Servér med den røgede laks og også gerne en sprød grøn salat.
PRØV OGSÅ: Kartoffel-porre-suppe med rucola og bacon
SE OGSÅ på Gastro.dk: 6 opskrifter - Kunsten at købe ind på italiensk