Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Kartoffel-porre-suppe er en efterårsklassiker som oprindeligt stammer fra det franske køkken. Her får den ekstra sødme fra æbler, skarphed fra rucola og lidt klædelig røg fra bacon.

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 3 store bagekartofler (ca. 600 g)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 10 g smør
  • 9 dl hønsebouillon eller vand
  • 1 dl piskefløde
  • salt, eddike og peber
  • 200 g stegte bacontern og 1 æble i tern
  • til servering 100 g rucola

Sådan laver du kartoffel-porre-suppe

  1. Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.  Snit hvidløg og æblet groft.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Kom kartoffeltern, hvidløg, æble og porre i, og sautér let uden at grøntsagerne tager farve. Hæld hønsebouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 min, til porrer og kartofler er helt møre.
  4. Kom suppen i en blender sammen med fløden, og blend den godt igennem – gerne i et par minutters tid – til den er glat. Du kan også bruge en stavblender.
  5. Smag suppen til med salt, peber og eddike. Anret med drys af bacon- og æbletern samt groftsnittet rucola og servér.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter