Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon
Kartoffel-porre-suppe er en efterårsklassiker som oprindeligt stammer fra det franske køkken. Her får den ekstra sødme fra æbler, skarphed fra rucola og lidt klædelig røg fra bacon.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 2 porrer
- 3 store bagekartofler (ca. 600 g)
- 4 fed hvidløg
- 1 æble
- 10 g smør
- 9 dl hønsebouillon eller vand
- 1 dl piskefløde
- salt, eddike og peber
- 200 g stegte bacontern og 1 æble i tern
- til servering 100 g rucola
Sådan laver du kartoffel-porre-suppe
- Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Snit hvidløg og æblet groft.
- Smelt smørret i en gryde.
- Kom kartoffeltern, hvidløg, æble og porre i, og sautér let uden at grøntsagerne tager farve. Hæld hønsebouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 min, til porrer og kartofler er helt møre.
- Kom suppen i en blender sammen med fløden, og blend den godt igennem – gerne i et par minutters tid – til den er glat. Du kan også bruge en stavblender.
- Smag suppen til med salt, peber og eddike. Anret med drys af bacon- og æbletern samt groftsnittet rucola og servér.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter