Eclair

Eclairs med lækkert fyld

Bag selv lækre eclairs eller vandbakkelser og fyld dem med creme eller flødeskum smagt til med kaffe, chokolade, bær eller frugt.

20-24 stk.

Ingredienser

  • portvin
  • kold, meget stærk, sødet pulverkaffe
  • sammensigtet kakao og flormelis
  • finthakket, syltet ingefær og lidt af lagen fra glasset
  • afkølet kompot af sæsonens bær
  • flormelis og korn af ½ stang vanilje.

Sådan bage du eclairs

  1. Kog vandet op sammen med smørret, hæld salt og alt melet i på en gang, og rør grundigt, til dejen er en fast klump, der slipper gryden. Tag gryden fra varmen.
  2. Rør to tredjedele af æggemassen i dejen på en gang. Tilsæt mere i en tynd stråle, til dejen er smidig, men absolut ikke flydende.
  3. Sæt den på pladen med to skeer eller en sprøjtepose. Bag kagerne ved 200 gr. I 25 min.
  4. Tag en af dem ud, og lad den stå nogle minutter for at se, om den falder sammen, eller om den er færdigbagt.
  5. Fyld dine eclairs med fyld efter eget valg.