Farsbrød med timian og bacon
Farsbrød er en overset klassiker, som er nem og hurtig. Prøv selv at variere med ost, nødder, oliven etc. Et farsbrød kan i modsætning til den klassiske forlorne hare varieres i det uendelige. Her får du en version med timian og bacon. Velbekomme!
Farsbrød med timian og bacon til 4 personer
Total:1 time 20 minutter
Ingredienser
- Til farsbrødet:
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 stort løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 100 g knoldselleri, fintrevet
- 1 spsk timian, finthakket
- 1,5 dl mælk
- 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
- 100 g bacon i skiver
- salt + peber
- ca. 800 g kartofler
- 2-3 spsk jomfruolivenolie
- evt. 1 spsk tørret timian
- Til salaten:
- 1 halvt spidskål
- 1 grapfrugt, skåret i fileter
- 1 lille håndfuld tørret tranebær
- 50 g ristede mandel- eller hasselnøddesplitter
- jomfruolivenolie
- saft fra en halv citron
Sådan laver du farsbrød
- Farsbrød: Bland kød, løg, hvidløg, knoldselleri, timian, mælk, smuldret brød og salt og peber. Rør farsen til den er godt blandet, og form den derefter til et aflangt, bredt farsbrød, som lægges i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiverne over farsbrødet.
- Skræl og skær kartoflerne i stave og læg dem sammen med farsbrødet. Dryp med olivenolie og og drys med salt, peber og tørret timian. Bag farsbrød og kartofler ved 180 grader i ca 1 time.
- Salat: Snit spidskålen fint og bland med grape, tranebær, citronsaft og jomfruolivenolie. Drys med mandelsplitter.
- Se også opskrift på Nem moussaka.