Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker
Brug resterne af flæskestegen og rødkål til lækre sandwiches dagen efter.
Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 agurk
- ½ tsk salt
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl rørsukker
- 1½ tsk revet ingefær
- 1 tsk rød chili, mellemstærk, fintsnittet
- 4 spsk rødkål
- Rest af flæskesteg – 1 eller 2 skiver pr. person
- 4 gode sandwichboller, evt. lunet.
Sådan laver du flæskestegssandwich:
- 1. Skær agurken i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom agurkeskiverne i et glas, og drys dem med lidt salt. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær og chili i en skål, og pisk det, indtil sukkeret er opløst. Hæld marinaden over agurkerne, og bland det godt sammen. Sæt låg på glasset, og sæt det i køleskabet. Lad agurkerne trække i marinaden, gerne 2-3 timer, og vend glasset undervejs, så marinaden fordeler sig.
- 2. Flæk bollerne, og kom rødkål, skiver af flæskesteg og en god skefuld marinerede agurker på. Læg den sammen, og spis med det samme.