Karrysuppe med kylling
Lækker supper med masser af smag fra karry og kylling
Karrysuppe med kylling til 4-5 personer
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- Opskriften indeholder sponsorerede links
- Karrysuppe med kylling
- 1 kylling
- 1½ liter lys bouillon (eller vand)
- 2 tsk salt
- 1 løg (i skiver)
- 1 porre (i skiver)
- et par bladseller i stilke (snittede)
- 30 g smør
- ca. 2 spsk karry
- 1 stor tomat (i små tern)
- 2 fed
- hvidløg(finthakkede)
- 3 spsk mel
- 2½ dl piskefløde
- brøndkarse (eller andet grønt drys)
- ► En god tykbundet gryde gør det nemmere at lave lækker mad. Se det store udvalg af gode gryder hos Bageren og Kokken
Sådan laver du karrysuppe med kylling
- 1. Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon. Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
- 2. Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger. Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i. Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
- 3. Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe. Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til. Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.