Opskrift på karrysuppe med kylling

Karrysuppe med kylling

Lækker supper med masser af smag fra karry og kylling

Karrysuppe med kylling til 4-5 personer

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

Sådan laver du karrysuppe med kylling

  1. 1. Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon. Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
  2. 2. Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger. Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom  tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i. Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
  3. 3. Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe. Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til. Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.

Fakta om karry:

Om karry er mild eller stærk afhænger af blandingen, for karry er sammensat af op til 20 forskellige krydderier.

En almindelig blanding kan bestå af kardemomme,

kanel, nellike, koriander, spidskommen, ingefær, muskat, peber og gurkemeje,

men en stærkere blanding er tilsat cayennepeber og chili.

Lav evt. din egen blanding, som stødes eller pureres i morter eller blender.