Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
Amerikanernes pumpkin pie suppleret med hakket oksekød og skønne krydderier.
4
Total:1 time
Ingredienser
- Bund:
- 150 g mandler
- 150 g ris- eller boghvedemel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 1 æg
- Fyld:
- 20 g smør
- 300 g hakket oksekød
- 300 g græskar
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 spsk stødt cayennepeber
- 1 spsk sød paprika
- 3 æg
- 100 g mild ost.
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 160 grader.
- Bund: Blend mandlerne til mel i en foodprocessor, kaffekværn eller blender. Tilsæt mel og salt. Smuldr smørret ud i dejen, til den har konsistens som gryn.
- Tilfør halvdelen af det sammenpiskede æg, og saml dejen til en kugle. Rul den tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Fjern det øverste stykke papir, og løft dejen over i en smurt tærteform. Skær den til, rul resterne ud, og skær dem i strimler.
- Bag bunden i ovnen i 15 min.
- Fyld: Smelt smørret i en gryde, og brun oksekødet af. Skær græskar, løg og hvidløg i tern, og lad dem stege med lidt. Tag gryden af varmen. Smag til med krydderierne.
- Rør æggene sammen med osten, og vend med det øvrige fyld. Kom fyldet op i tærtebunden, kom dejstrimler på toppen, og pensl med den anden halvdel af . Pensl dejstrimlerne med resten af ægget.
- Bag færdig i ovnen i yderligere 15 min.
- Server tærten med en grøn salat til.