Græskarsuppe helt uden sved på panden
Varm og nærende suppe. Helt hjemmelavet.
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 1-2 hokaido-græskar eller 1 lille lygtegræskar
- 8 dl hønsebouillon eller vand
- 2 dl crème fraiche
- 1 fed revet hvidløg
- 4-5 spsk æbleeddike
- salt og peber
- 1 lille bundt basilikum
- 4 skiver brød
- 50 g græskarkerner
- lidt olivenolie og salt
Sådan gør du:
- Vask græskaret, og sæt hele græskaret i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader. Flæk det og tag kernerne ud. Skær kødet i mindre stykker, tag gerne skrællen med. Kom stykkerne op i en blender sammen med kogende bouillon og hvidløg. Blend det hele godt igennem og smag til med eddike, salt og peber.
- Riv brødet i mindre stykker og rist dem sprøde på en tør pande sammen med græskarkernerne. Dryp olivenolie og salt ud over og rør rundt.
- Vend brød og græskarkerner med grofthakket basilikum og drys det over suppen ved servering.
- Prøv også ovnbagt butternutsquash med feta