Græskarsuppe med bacon
Supper med årstidens grønsager er god og nærende mad. Prøv vores opskrift på græskarsuppe med bacon, som smager dejligt og er nem at lave.
Græskarsuppe til 4 personer
Græskarsuppe med bacon
- 600 g græskarkød uden kerner og skal (butternut eller hokkaido)
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 15 g ingefærrod
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. stærk karry
- 8 dl grønsagsbouillon
- 1 lille dåse (165 ml) kokosmælk
- skal fra økologisk citron
- saft fra ½ citron
- salt og peber
- Topping:
- 100 g baconskiver
- ½ dl græskarkerner
- 1 dl hakket purløg
- Tilbehør:
- groft brød
Sådan laver du græskarsuppe med bacon
- 1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
- 2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- 3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper.
- 4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.