Grillkylling med salviefyld og syrlig squashsalat
Næringsindhold
- Energi pr. person:200 Kcal
4
Ingredienser
- 450 g kyllingbryst
- ½ dåse tomatpure
- 80 g fransk landbrie 11%
- frisk salvie (eller tørret)
- salt og peber
- tandstikker eller træspyd.
- Syrlig squash salat:
- 1 squash
- 1 bundt frisk persille (kan undlades)
- 8 peberkorn (evt. pebermix)
- 6 laurbær blade
- 4 spsk æbleeddike
- 1 tsk revet citronskal (øko)
- ca. 1 tsk flydende sødemiddel
- salt og peber
Sådan laver du grillkylling
- Rens kyllingestykkerne for hinder mv.
- Del dem på langs, så de får en ’lomme’ og smør med tomatpure.
- Skær osten i 4 skiver og fordel den i kødlommerne. Hak salvien og drys den ovenpå osten.
- Luk kyllingestykkerne med stik en tandstik eller sæt det på et træspyd så fyldet ikke falder ud. Drys med salt og peber og grill dem ca. 4-8 min på hver side. Skær dem evt. i små bidder, når de er færdige.
- Syrlig squashsalat:
- Snit squashen i tynde skiver. Brug evt. et madolinjern eller på siden af et rivejern.
- Kom vand, peberkorn, laurbær blade, æbleeddike og citronskal i en gryde. Bring det i kog og sluk derefter for varmen.
- Kom skriver af squash og det kogte afkog i en skål.
- Tilsæt sødemiddel. Smag til om den er for syrlig eller tilsæt forsigtigt mere sødemiddel.
- Drys med lidt salt og peber og vend fint hakket persille i. Lad den trække minimum 1 time.
- Prøv også grillspyd med kokos-fisk og grønt
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/