Grøn fuldkornsrisotto

Grøn fuldkornsrisotto

Det tager lang tid at lave en fuldkornsrisotto. Men det er tiden værd. Nyd denne grønne version, der virkelig smager af dansk sommer.

Grøn fuldkornsrisotto til 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl fuldkornsris
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 2 l grøntsagsboullion
  • eller hønsebouillon
  • Tilbehør til fuldkornsrisotto:
  • 10-12 små perleløg, gerne røde
  • 3 dl frisk bælgede ærter
  • 150 g babyspinat
  • 150 g ricotta
  • 50 g revet parmesan

Sådan laver du grøn fuldkornsrisotto

  1. Skyl risene. Hak hvidløg og løg fint. Sauter hvidløg og løg i olivenolie på en varm, dyb pande. Kom ris ved, og sauter 1 minuts tid, uden at noget af det tager farve. Hæld vin på, og kog op. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i risene. Det tager ca. 1½ time for risene at blive møre, så vær tålmodig.
  2. Tilbehør: Halver de små løg, og tilsæt dem de sidste 3 minutter. Giv ærterne 1 minut, og spinaten ½. Rør til sidst ricotta i, og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend parmesan i. Server straks.