Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon
Spis salaten med brød til eller som tilbehør til f.eks. en kotelet stegt med hvidløg og timian.
4
Ingredienser
- 3-4 store håndfulde grønkål
- 150 g bacon
- 2-3 æbler
- lidt peber
- 1½ spsk dijonsennep
- 1½ spsk flydende honning
- ½ citron, saften heraf
- 1½ dl hakkede hasselnødder
- 50-75 g dadler − udstenede og delt i halve
- Tilbehør: brød
Sådan gør du:
- Pluk grønkålen fra stilkene, og hak grønkålen groft. Skær bacon i tern og æblerne i både.
- Steg bacon sprødt og gyldent på en pande – tilsæt æblerne, og steg fortsat 2-3 min. Krydr med lidt peber, og kom grønkål på panden de sidste 2 min. Hæld det i en skål.
- Rør dijonsennep sammen med flydende honning og citronsaft. Bland grønkålsblandingen med æbler og bacon sammen med dressingen.
- Anret på et fad eller i en skå, og drys med hasselnødder og dadler. Servér brød til.
- Hvis du har et granatæble i frugtskålen, kan du drysse salaten med granatæblekerner i stedet for dadler.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter