Grovgrød med figner og æbler
Grød er både skøn morgenmad, men også et virkeligt godt mellemmåltid. Portionen rækker til to af de sultne til morgenmad eller 3-4 personer til mellemmåltid.
2
Ingredienser
- 1 håndfuld mandler
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl rugflager
- 1 dl hirseflager
- 1 spsk hørfrø
- 2-3 dadler
- 1 liter koldt vand
- 1 nip salt
- Topping:
- 2 æbler
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 2 tsk stødt kanel
- evt. 2 spsk. agave
- 4-6 semidried figner
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en tør, varm pande. De skal være sprøde og gyldne (det er svært at se, men det tager ca. 4-6 minutter). Lad dem køle lidt, og hak dem.
- Kom havre, rug, hirse og hørfrø en gryde. Hak dadlerne (kasser stenene) og kom dem med i gryden sammen med vand og salt. Kog under omrøring i 5-6 minutter.
- Topping:
- Skær æblerne i både,og rist dem i olie og smør. Tilsæt kanel og eventuelt agave. Skær fignerne i mindre stykker, og anret grøden toppet med figner, æbler og mandler.
- Server straks.
PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med pasta
PRØV OGSÅ: Sort bønnepasta med spinat og laks
PRØV OGSÅ: Saltede ramsløgskapers