Havregrynskugler med energi
Hører du til typen, der elsker at spise af den rå kagedej, mens du bager? Disse havregrynskugler smager vitterlig af kagedej, men er en anelse sundere!
Ca. 12 stk. havregrynskugler
Ingredienser
- 100 g nødder, fx mandler
- 50 g mørk chokolade
- 100 g soltørrede dadler uden sten
- 100 g havregryn, gerne grovvalsede og glutenfri
- 4-5 spsk agavesirup
- 50 g jordnøddesmør/peanutbutter uden sukker
Sådan laver du havregrynskugler med energi
- Start med at hakke nødder og chokolade rimelig fint. Skær dadlerne i små stykker, og kom alle ingredienserne i en skål.
- Det hele røres sammen med hænderne eller i en røremaskine, indtil massen har en god klistret konsistens – justér med sirup.
- Der kan evt. tilsættes en smule kokos til massen eller andre typer af tørret frugt.
- Tril små kugler, hvilket er nemmest at gøre med fugtige hænder.
- Opbevar kuglerne på køl – de smager bedst, når de er helt kolde.