Så let er det at lave panerede fiskefileter

Panerede fiskefileter

Paner fiskefileterne nu, så er de nemme at hive frem og stege færdige på panden, når julefrokosterne nærmer sig.

Ingredienser

  • Til 10 fiskefileter:
  • 2 æg
  • 3 dl rugmel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 10 fileter af skrubbe eller rødspætte
  • Bagepapir og en boks til fryseren
  • Til servering: ca. 100 g smør til stegning, salat, remoulade og agurkesalat.

Sådan laver du fiskefileterne:

  1. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Rør rugmel sammen med salt og peber i en anden tallerken. Beklæd en fryseegnet boks af en vis størrelse med bagepapir i bunden. Paner nu fiskefileterne ved at dyppe dem først i mel, derefter i æg og til sidst i mel igen. Læg dem lagvis i boksen med bagepapir mellem lagene, så fiskene ikke rører hinanden. Sæt fiskene i fryseren frem til brug.
  2. Servering: Steg fiskefileterne, mens de stadig er frosne i rigeligt med smeltet smør på en pande. De er færdige efter 3-4 minutter på hver side. Server på rugbrød med salatblade, giv remoulade og agurkesalat til.