Hvid chokoladekage med brombær

Hvid chokoladekage med brombær

Gå på rov i busk og krat efter de små sorte bærskatte, som forsøder livet.

8-10

Ingredienser

  • 5 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 150 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g friske bær
  • 250 g mandler
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 æggehvider

Sådan laver du hvid chokoladekage

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en æggesnaps.
  2. Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad. Der må ikke komme vand i blandingen.
  3. Kom brombærrene i æggesnapsen, og vend den med chokolademassen. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem fint til mandelmel. Kom mandelmel og hvedemel i dejen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform på 24-26 diameter med bagepapir i bunden og gerne en springform med aftagelig bund.
  5. Bag kagen i ovnen på 175 grader i 30-35 min. Den skal være gylden på toppen og fast i midten. Afkøl kagen inden du serverer den.
  6. Servér evt. med en klat flødeis til.
PRØV OGSÅ: Brombærtrifli