Jordbærmarmelade med ingefær

Jordbærmarmelade med ingefær

Nem hjemmelavet marmelade med jordbær. Marmeladen har fået et ekstra pift med frisk ingefær.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 2 l)
  • 1 kg jordbær
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl vand
  • 1 kg syltesukker
  • 1 stk. frisk ingefær

Sådan laver du jordbærmarmelade

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve eller kvarte og kom dem i en gryde sammen med 1-2 tsk fintrevet citronskal og vand. Giv bærrene et opkog og kog dem 5 min. under låg.
  2. Tilsæt syltesukkeret og ca. 1 spsk fintrevet ingefær og bland det godt.
  3. Bring jordbærrene i kog igen og lad dem koge kraftigt i 5 min. Tag gryden af varmen, fjern skummet og lad marmeladen stå i gryden i 15 min.
  4. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
  5. Opbevar mørkt og køligt. Brug marmeladen på brød, til pandekager og is eller som fyld i en lagkage.