Jordbærtærte med chokolade

Jordbærtærte med chokolade

En sommerlig tærte med masser af friske jordbær og medbåde en chokolade- og en jordbærcreme på sprød bund.

1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • ¼ tsk salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk iskoldt vand
  • Chokoladecreme:
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade (hakket)
  • Jordbærcreme:
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk flormelis
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g jordbær (hakkede)
  • Pynt:
  • 500 g friske jordbær
  • 125 g mørk chokolade
  • frisk mynte

  1. Bland mel, flormelis ogsalt sammen og hak detkolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med koldt vand og form den til en tyk plade. Sæt denkoldt 1 times tid.
  2. Giv fløden et stilleopkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i og lad blandingen afkøle. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.Prik bunden med en gaffel og bag den blindt i 10 min. (se tips). Fjernbagepapiret og fyld og bag tærtebunden sprød i ca. 10 min. Stil den tilafkøling.
  4. Rør chokoladecremen igennem, smør den udpå tærtebunden og stilden koldt.Pisk flødeosten igennem,så den er fri forklumper. Pisk flormelisog vaniljekorn/-sukker i og tilsæt de hakkede jordbær. Fordel det over chokoladecremen og stil tærten koldt.
  5. Skyl jordbærrene, tør dem godt og fjernhaserne. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp halvdelen af jordbærrene i chokoladen og stil dem til afkøling.Læg jordbærrene på tærten med chokoladen opad og pynt med mynteblade.