Jordbærtærte med chokolade
En sommerlig tærte med masser af friske jordbær og medbåde en chokolade- og en jordbærcreme på sprød bund.
1 tærte til 8-10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 50 g flormelis
- ¼ tsk salt
- 100 g koldt smør
- 2 spsk iskoldt vand
- Chokoladecreme:
- 2 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade (hakket)
- Jordbærcreme:
- 200 g flødeost
- 2 spsk flormelis
- ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 250 g jordbær (hakkede)
- Pynt:
- 500 g friske jordbær
- 125 g mørk chokolade
- frisk mynte
- Bland mel, flormelis ogsalt sammen og hak detkolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med koldt vand og form den til en tyk plade. Sæt denkoldt 1 times tid.
- Giv fløden et stilleopkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i og lad blandingen afkøle. Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud og læg den i en tærteform.Prik bunden med en gaffel og bag den blindt i 10 min. (se tips). Fjernbagepapiret og fyld og bag tærtebunden sprød i ca. 10 min. Stil den tilafkøling.
- Rør chokoladecremen igennem, smør den udpå tærtebunden og stilden koldt.Pisk flødeosten igennem,så den er fri forklumper. Pisk flormelisog vaniljekorn/-sukker i og tilsæt de hakkede jordbær. Fordel det over chokoladecremen og stil tærten koldt.
- Skyl jordbærrene, tør dem godt og fjernhaserne. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp halvdelen af jordbærrene i chokoladen og stil dem til afkøling.Læg jordbærrene på tærten med chokoladen opad og pynt med mynteblade.